La Coppa is een nieuw merk koffie dat sinds kort op de markt is. De koffie wordt geleverd in kunststof capsules die gebruikt kunnen worden in Nespresso* machines. La Coppa stelt de smaak van de koffie voorop: de capsules zijn zo gemaakt dat een perfect gebalanceerde hoeveelheid koffie per kopje wordt gebruikt. Het resultaat: just great coffee!

BPO heeft in samenwerking met La Coppa de capsule ontworpen. Belangrijk is dat deze in zoveel mogelijk verschillende koffiemachines te gebruiken is. Hiertoe heeft BPO uitgebreid onderzoek gedaan naar de eigenschappen van de verschillende espressomachines. Tevens hebben we in verscheidene optimalisatieslagen het koffiezetproces zoveel mogelijk verbeterd, door maatregelen te nemen voor goede waterdoorstroming en een goede afdichting van de capsule in de koffiemachine. Mede hierdoor wordt het water onder hoge druk door de koffiemaling geperst, wat die typische, krachtige espressosmaak oplevert. FEM-analyses hebben aan de ontwikkeling een bijdrage geleverd; door op de juiste plekken de stijfheid aan te passen wordt de functionaliteit van het doorprikken van de capsule in de machine gewaarborgd.

Ook tijdens de industrialisatie fase heeft BPO bijgedragen aan de ontwikkeling, door productietechnische wijzigingen voor te stellen en door te voeren. Ook zijn verschillende hands-on activiteiten bij de bouw van de productielijn uitgevoerd.

Door de speciale zuurstof- bestendige barrièrelaag die in de capsule is verwerkt, blijft de versheid van de koffie gegarandeerd. Hierdoor is er geen verdere omverpakking noodzakelijk. De capsules worden geleverd per 10 stuks in een kubusvormig doosje. De smaken Espresso, Espresso Dolce en Ristretto zijn vanaf nu verkrijgbaar in alle Jumbo Supermarkten in Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.la-coppa.com.

* Dit merk is het eigendom van een derde partij, op geen enkele wijze gerelateerd aan La Coppa.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Wasmiddelflessen

KlantHenkel