Moldflow analyses

Wilt u een product optimaliseren voor kwaliteit en produceerbaarheid tegen minimale kosten? BPO gebruikt moldflow simulaties voor het analyseren en optimaliseren van de produceerbaarheid van gespuitgiete onderdelen tegen minimale kosten (gewicht en cyclustijd) en met de gewenste kwaliteit.

Kwaliteit en produceerbaarheid

De moldflow analyse biedt waardevolle inzichten in de volgende situaties:

 • Reductie van het gewicht van een bestaande oplossing en een bestaande matrijs of conceptontwerp.
 • Verkorting cyclustijd van uw product, ook als de matrijs al gemaakt is.
 • Advies over de te gebruiken productieparameters en benodigde sluitkracht.
 • Proefspuitingen optimaliseren met logische instellingen en productievenster.

Moldflow voor analyse en optimalisatie

Met onze simulaties kunnen we het spuitgietproces op verschillende detailniveaus analyseren en optimaliseren:

 • Snelle haalbaarheidsstudie van een onderdeel of matrijsconcept.
 • Gedetailleerde analyse en optimalisatie van een onderdeel en de kwaliteit, waarbij we de vul- nadruk- en koelfase nauwkeurig simuleren. We analyseren en optimaliseren het aantal en de plaats van de injectiepunten, sluitkracht, luchtinsluitsels, vloeinaden, krimp, vulpatroon en koeltijd.
 • Warpage: analyse van de vervorming van het product na het uitwerpen als gevolg van niet-isotrope krimp. De geometrie en koeling kunnen we optimaliseren om deze vervorming te minimaliseren.
 • Flowleaders: ontwerpen van een wanddikteverdeling die gelijkmatige vulling faciliteert. Deze flowleaders kunnen onze ingenieurs vervolgens “onzichtbaar” modelleren in 3D-CAD.
 • Fibres: analyses van de vezeloriëntatie in het materiaal en de invloed hiervan op het kromtrekken en de sterkte. Het product optimaliseren we voor een minimale vervorming en een optimale sterkte.
 • Koeling: configuratie van de koelkanalen en matrijsmaterialen analyseren en optimaliseren we voor de kortst mogelijke koel- en cyclustijd.
 • Hot- of coldrunners balanceren we voor een gelijkmatige productvulling.
 • Core bending: met name in relatief hoge, smalle producten, kan de kern van de matrijs vervormen als gevolg van de inspuitdruk. Het resultaat hiervan is een onjuist verdeelde wanddikte of zelfs schade aan de matrijs. Met simulaties van core bending kunnen we dit effect analyseren en waar nodig optimaliseren.

Stromingssimulaties

Met CFD-simulaties (Computational Fluid Dynamics) analyseren we gas- en vloeistofstromingen en waar mogelijk optimaliseren we die. Hiermee verbetert de prestatie van bijvoorbeeld ventilatoren, mixers, stofzuigers, ontluchtingsinstallaties, mengkranen, pompen en soortgelijke producten. Aspecten die we in kaart kunnen brengen zijn druk(vallen), luchtsnelheden, snelheidsconcentraties en temperaturenverschillen. Met de CFD-simulaties kunnen we bijvoorbeeld een grotere output realiseren bij een lager energieverbruik.

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag