De randvoorwaarden voor het ontwerpen van wasmiddelflessen zijn met de tijd veranderd als gevolg van e-commerce en duurzaamheid. Deze voorwaarden dagen Henkel uit om nieuwe verpakkingsoplossingen te ontwikkelen. BPO heeft Henkel geholpen om richting te geven aan het ontwerpproces en verschillende ontwerpen te valideren met impactsimulaties.

Persil is een bekend wasmiddelmerk dat al meer dan 100 jaar door Henkel wordt verkocht. Het vloeibare wasmiddel wordt doorgaans verkocht in flessen, waarvan de dop wordt gebruikt om de juiste hoeveelheid voor het wasgoed af te meten. De eisen aan deze flessen veranderen als gevolg van mondiale ontwikkelingen zoals e-commerce en duurzaamheid.

De Persil wasmiddelfles

Deze nieuwe vereisten dagen Henkel uit om nieuwe verpakkingsontwerpen te ontwikkelen. BPO heeft Henkel geholpen om richting te geven aan het ontwerpproces en verschillende ontwerpen te valideren met impactsimulaties. Simulaties zijn een zeer krachtig hulpmiddel voor virtueel testen. In tegenstelling tot wat zou kunnen worden aangenomen, zijn simulaties vaak efficiënter in tijd en kosten dan fysieke tests. Daarnaast bieden simulaties veel nuttige inzichten in het gedrag van een product die niet in praktijktests te zien zijn.

Persil wasmiddelfles impactsimulaties

De wasmiddelverpakkingen van Henkel zijn samengesteld uit een fles, dop en optioneel een tuit en doseerbol. Verschillende configuraties van deze componenten werden gevalideerd met simulaties. Er werd advies gegeven over hoe de geometrie van de onderdelen kon worden geoptimaliseerd in ontwerpdetails zoals curves, randen en afrondingen. In het project werd rekening gehouden met veel parameters zoals impacthoeken, verschillende oppervlakken en flesgroottes tussen 1 en 5 liter. Met behulp van simulaties werd een matrix gecreëerd die alle verschillende combinaties van ontwerp en eisen combineert zonder uitgebreide fysieke tests uit te voeren.

Tijdens de gereedschapsvalidatie werd ook gebruik gemaakt van simulaties. Het doel was om een maatstaf voor het testresultaat te bepalen en een beter inzicht te krijgen in de testprestaties en mogelijkheden voor verdere verfijning van de onderdelen.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

IJsverpakking

KlantUnilever
ProductDunwandige bak met deksel