Voor de ontwikkeling van de nieuwste polypropyleen koffer heeft Samsonite wederom de hulp van BPO ingeroepen. BPO’s kennis, ervaring en simulaties zijn vanaf het begin van het project gebruikt voor het maken van conceptuele keuzes zoals de constructie van de kofferrand. En later in het project om het risico op schade tijdens gebruik te minimaliseren.

Samsonite koffer met detail van de sluiting & valsimulaties

Tijdens de ontwikkeling van de Samsonite Essens heeft BPO simulaties uitgevoerd om verschillende ontwerprichtingen te onderzoeken en de optimale technische keuze daarin te kunnen onderbouwen.

De Essens is uitgerust met een unieke randconstructie en dichting, die het binnendringen van water beperkt. Deze dichting zorgt tevens voor een buitengewoon sterke koffer. Aan de binnenzijde van elke schaal wordt ook een verwijderbare packing box bevestigd. De ontwerpen voor beide functionaliteiten zijn middels FEM-simulaties onderzocht op het risico van knikken en buigen bij belasting. Door dit onderzoek heeft BPO onder andere over de geometrie advies kunnen geven.

Verschillende formaten koffers

De schalen van Essens zijn gemaakt van minstens 70% gerecycleerd polypropyleen van huishoudelijk afval. Het esthetisch ontwerp van de schalen is uniek. Voordat de koffer de uitgebreide val- en impacttesten van Samsonite moet doorstaan, heeft BPO het gevolg van het materiaalgebruik en de vormgeving gesimuleerd en geanalyseerd. Aan de hand hiervan is er een keuze gemaakt uit verschillende design opties en is er advies gegeven om de kwaliteit van zwakke punten in de koffer te verhogen.

Het resultaat is een lichtgewicht koffer van hoge kwaliteit, die standaard deels van gerecycled materiaal wordt gemaakt en lang meegaat. De driepuntssluiting die bij voorgaande Samsonite modellen is toegepast, heeft zijn effectiviteit bewezen en zorgt ook bij de Essens voor optimale veiligheid. Als de wielen na verloop van tijd versleten zijn is het mogelijk om deze te vervangen. Zo blijf je je bagage ook na vele kilometers rijden comfortabel vervoeren.

Meer informatie over de Samsonite Essens is te vinden op https://www.samsonite.nl/essens/.

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten
De statiegeldstoel

Circulaire stoel

KlantCircuform
ProductREX