Tvilight, een start-up uit Groningen, heeft recent CitySense geïntroduceerd. CitySense is een plug-and-play, geïntegreerde draadloze sensor die zowel bestaande als nieuwe straatlantaarns kan bedienen.

CitySense levert licht wanneer dat nodig is. De lichtsterkte wordt aangepast aan de op dat moment in de buurt aanwezige voetgangers, fietsers of auto’s. De lantaarns dimmen op momenten dat er niemand in de buurt is. Zodra er mensen worden gedetecteerd, gaan alle lampen in de omgeving branden op een vooraf ingestelde helderheid. Dit resulteert in een substantieel lager energieverbruik op een veilige en comfortabele manier. De waterdichte, weersbestendige behuizing en de wijze van assemblage en montage van dit innovatieve product werden door BPO ontwikkeld.

Bij de start van het project was alleen de hoek van de sensors en hun positie in de ruimte bekend. Met deze informatie is BPO gestart met het ontwikkelen van de behuizing. Oplossingen werden bedacht voor de verbinding met de lantaarnpaal, de maat en vorm van de printplaten, het waterdicht maken van de behuizing en de montage in het veld.

De montage van CitySense was een uitdaging daar de module solide en waterpas verbonden moet worden met de lantaarnpaal terwijl deze nooit precies recht staat. Om de verschillende niveaus van scheefstelling van de palen te omzeilen ontwikkelde BPO een innovatief bol scharnier welke ook dienst doet als ingang voor de stroomdraden die uit de lantaarnpaal komen. Door deze bevestigingswijze kan de CitySense perfect waterpas worden gemonteerd voordat alle elektronica wordt aangesloten.

De geavanceerde elektronica voor detectie en draadloze communicatie in de module vereisen bescherming tegen aanraking van vingers en gereedschap tijdens de installatie. Het interne skelet-onderdeel zorgt niet alleen voor deze bescherming, het is ook het onderdeel waaraan alle elektronica wordt bevestigd. De printplaten worden niet vast geschroefd maar middels klikkers aan dit onderdeel vastgezet. Alle klikkers en draadgeleiders zijn zodanig geconstrueerd dat er geen schuiven in de matrijs nodig zijn.

Door de professionele aanpak van BPO tijdens de ontwikkeling van de onderdelen en het sourcen van de producent van de kunststofonderdelen kon de productie in recordtijd beginnen. De eerste batch CitySense modules is inmiddels geïnstalleerd in verschillende Nederlandse steden alsmede in Kerry County, Ierland en werkt naar behoren.

Bij CNN’s Blueprint werd recent aandacht besteed aan Tvilight. Dit kan worden teruggekeken hier.

Kijk voor meer informatie op www.tvilight.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag