De volledige ontwikkeling van het sluitstuk voor het SOLon systeem van SOLYCO Solar AG is door BPO uitgevoerd, vanaf de initiële ontwerpaanvraag tot een volledig gedetailleerd product met alle vereiste productdetails. Er is een gestructureerd proces doorlopen samen met SOLYCO, wat begon met de aanvraag van een onderdeel om de overige onderdelen samen te laten komen en zo het SOLon systeem compleet te maken. Door te brainstormen zijn er verschillende deeloplossingen bedacht voor de gestelde ontwerpuitdagingen, waarna de eerste conceptrichtingen werden samengesteld door het combineren van deeloplossingen. 

Deze richtingen zijn vervolgens verder toegespitst tot één enkel concept, dat stap voor stap verder gedetailleerd is tot een ontwerp dat klaar is om de matrijsbouw en productie te starten. Volgens de gebruikelijke procedure bij BPO werden simulaties gebruikt om het ontwerp en het onderdeel te valideren en optimaliseren. Zo moet het SOLon systeem onder andere windstoten tot maar liefst 120 km/h kunnen verdragen.

Sluitstuk detail en simulatie van zonnepaneel met sluitstuk

Er zijn meerdere oplossingen overwogen om het sluitstuk aan het systeemprofiel te verbinden. Uiteindelijk is het weloverwogen besluit genomen om een perspassing toe te passen, waardoor het product zonder extra verbindingsmateriaal op het systeem kan worden gemonteerd.

Het resultaat is het sluitstuk voor het SOLon systeem: het laatste stukje in de puzzel om het SOLon systeem compleet te maken, een systeem dat klanten de mogelijkheid geeft zonnepanelen verticaal te installeren op platte groendaken. Er is een eenvoudig spuitgietonderdeel ontstaan dat gemakkelijk op de systeemprofielen kan worden geschoven en de zonnepanelen in het systeem stabiliseert.

Lees op over het SOLYCO SOLon systeem op www.solyco.com/en/products/solon

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag