Oysterize is een nieuw en innovatief product dat gebruikt wordt om tere voedselproducten, zoals zachte vruchten, klein gevolgelte en luchtige baksels, vacuüm te bewaren. De Oysterize bestaat uit twee identieke gewelfde schaaldelen die een bijna volledig vacuüm kunnen weerstaan.

Etenswaren worden in één van de twee schaaldelen geplaatst, waarna het andere schaaldeel erboven op wordt gezet. Daarna wordt de Oysterize in een standaard vacuümzak geschoven, waarna met een vacumeermachine een vrijwel volledig vacuüm gecreëerd wordt (99,8% of meer bij een professionele machine).

De Oysterize biedt de mogelijkheid producten vacuüm te bewaren die bij gebruik van een traditionele vacuümzak worden samengedrukt. Het gecreëerde vacuüm remt bacteriële groei, waardoor producten langer goed blijven. Daarnaast zullen producten die snel oxyderen, zoals dubbelgedopte boontjes, gesneden avocado’s of plakjes salami, in de Oysterize zonder verdere hulpmiddelen vers blijven. Tot slot is de Oysterize ook zeer geschikt voor het marineren, pekelen of infuseren van vlees, groente en fruit: het vacuüm versnelt deze processen aanzienlijk. Een gebruiker met een vacumeermachine heeft enkel de twee schaaldelen nodig. Daarmee is de Oysterize een laagdrempelige aanvulling voor de professionele keuken.

In opdracht van entrepreneur Eric Bal heeft BPO het basisidee van Oysterize tot een industrieel product ontwikkeld. Naast het uitwerken van de speciale vormgeving, waarbij de sculpturale vorm van het basisidee zo veel mogelijk behouden moest blijven, was het realiseren van voldoende sterkte en stijfheid van groot belang. Met behulp van eindige elementen analyses is de vorm van de schaaldelen zodanig geoptimaliseerd dat deze, bij zo min mogelijk deformatie, de grote krachten kan weerstaan die bij een bijna volledig vacuüm optreden. Tevens is het ontwerp zo uitgewerkt dat de twee schaaldelen identiek zijn, maar door de uitgekiende vorm makkelijk op elkaar geplaatst kunnen worden en goed op elkaar blijven staan tijdens het vacumeerproces.

Met het oog op hygiëne zijn scherpe hoeken in de geometrie zoveel mogelijk vermeden. Het volledig uitgewerkte 3D-model en bijbehorende technische tekeningen zijn opgeleverd als eindresultaat. BPO heeft tijdens het ontwikkeltraject geschikte leveranciers geselecteerd en het proces ondersteund tot en met de vrijgave voor productie. Voor meer informatie over de Oysterize kunt u terecht op: www.oysterize.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Regenton van gerecycled materiaal

KlantElho
ProductGreen Basics Regenton Plus