Industria Technische Verlichting B.V., met vestigingen in Capelle aan den IJssel en Emmen, heeft de Libra straatverlichtingsarmatuur ontwikkeld. In deze armatuur is een aantal innovaties ondergebracht die de weggebruiker en de omgeving enkele belangrijke voordelen bieden: zo is er sprake van tot 80% minder strooilicht waardoor lichtvervuiling en lichthinder tegengegaan worden terwijl het wegdek goed volgens de geldende normen verlicht wordt. Verder is een optimale waterdichtheid (IP66) gegarandeerd. Dit alles is gecombineerd in een elegant vormgegeven behuizing die vloeiend overgaat in de mastarm.

De armatuur bestaat uit één van de twee leverbare maststukken die op een mast wordt geschoven of gezet en een lampbehuizing. De behuizing zelf wordt op dit maststuk gemonteerd, waardoor flexibiliteit en een gemakkelijke montage ter plekke mogelijk is. BPO heeft de ontwikkeling van de armatuur ondersteund door de belastingen op de armatuur te simuleren. Zo is vanzelfsprekend de windbelasting bekeken, waaraan de armatuur dag in dag uit bloot zal staan.

De armatuur is tevens door de ingenieurs van BPO geoptimaliseerd voor tijdelijke, zeer zware belastingen. Aan het uiteinde van de armatuur kan 100 kilogram hangen zonder dat deze blijvend vervormt of kapot gaat. Teneinde dit soort belastingen goed te kunnen doorstaan, heeft BPO de lampbehuizing en beide maststukken geoptimaliseerd met behulp van FEM-berekeningen. Zo kon met relatief kleine ingrepen de sterkte en stijfheid van de armatuur ingrijpend verbeterd worden, zodat de zwaarste eisen zonder problemen gehaald worden.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag