In samenwerking met HSV en de Belgische leverancier van speeltoestellen KBT heeft BPO een nieuwe glijbaan ontworpen.

De doelstellingen waren ambitieus. De glijbaan moest goedkoper en lichter worden dan zijn voorganger en de vormgeving moest duidelijk onderscheidend zijn van de andere glijbanen op de markt. Uiteraard moet het ook aan alle sterkte eisen voldoen en dient het de TUV testen voor glijbanen te doorstaan. Een bijkomende eis was dat de glijbaan goed produceerbaar moest zijn op de cascade spuitgietmachines van HSV.

Tijdens de ontwikkeling heeft BPO sterkte berekeningen, flow simulaties en de door KBT gewenste vormgeving optimaal geïntegreerd in het CAD ontwerp.

Door een aantal verschillende leveranciers werden ongeveer gelijktijdig lichtgewicht glijbanen op de markt gezet. KBT heeft deze concurrentie strijd zeer succesvol doorstaan en heeft nu een zeer goedlopend product. Het uiteindelijke product is een lichtgewicht glijbaan die dankzij de verschillende analyses een optimale sterkte en stijfheid heeft, verpakt in een fraaie vormgeving. Daarnaast is de glijbaan goed produceerbaar op de cascade spuitgietmachines van HSV.

In 6 maanden is het project van idee naar serieproduct gegaan. Precies op tijd voor een beurs en het nieuwe seizoen!

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens