De Histor Paintcan is een innovatieve vierkante verfpot gemaakt uit kunststof. Het is een verpakking uit een gemodificeerd PET voor oplosmiddelhoudende en watergedragen lakken die een aantal voordelen kent ten opzichte van het conventionele blik. Zo is de Paintcan lichter, ligt het beter in de hand en is het eenvoudig met de hand te openen en te sluiten. De verpakking is van PPG Coatings Nederland en is in nauwe samenwerking ontwikkeld met WeLL Design (ontwerp), Omefa (spuitgieter) en Will&Co (materiaalleverancier). BPO heeft bijgedragen aan de ontwikkeling middels sterkte- en stijfheidanalyses en wanddikteoptimalisatie.

De overgang van blik naar kunststof voor deze toepassing is met recht revolutionair te noemen. Het moet aan de sterkte eisen van een metalen blik voldoen, en toch zo licht en dunwandig mogelijk zijn, om zo op cyclustijd en materiaalkosten te besparen.

BPO heeft daarom de verfpot aan verschillende sterkte en stijfheidsanalyses onderworpen. Op basis daarvan zijn de benodigde wanddiktes van de verschillende versies geoptimaliseerd.

Het Nederlands Verpakkingscentrum heeft de Histor Paintcan bekroond met de Gouden Noot. De jury roemt met name het onderscheidende design en het gebruiksgemak voor de schilder. De vierkante vorm van de Paintcan maakt Histor zeer herkenbaar op het schap.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Wasmiddelflessen

KlantHenkel