Handicare ontwikkelt producten die de onafhankelijkheid van mensen met een functiebeperking en ouderen vergroot. Met “Coral” introduceert Handicare een oplossing voor meer comfort tijdens douche- en toiletbezoek: een modulaire douche-/toiletstoel en taboeret. BPO heeft in opdracht van Handicare het oorspronkelijke concept voor de stoelenserie technisch uitgewerkt en vertaald naar een produceerbaar ontwerp.

Coral concept is een volledig modulair systeem. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid het product eenvoudig aan te passen als hun individuele behoeften na verloop van tijd veranderen. Met enkele aanpassingen is van een douchestoel een toiletstoel te maken, van een kruk een taboeret, en andersom. Kunststof onderdelen zoals zittingen, rugleuningen, voetsteunen en armleggers kunnen zonder gereedschap gemonteerd worden op het RVS frame door middel van geïntegreerde klikverbindingen. Bovendien kan de gebruiker extra’s en accessoires naar wens aan het product toevoegen.

BPO heeft voor Handicare aan de hand van het basisconcept de onderdelen en de verbindingen uitontwikkeld. Daarbij is continu rekening gehouden met vormgeving, ergonomie, assemblage en maakbaarheid. De constructie van de stoelrugleuning is bijvoorbeeld opgebouwd uit een bovenzijde en een verribde onderhelft die verbonden worden door de assen van de opklapbare armleggers. De verbinding is hierdoor sterk, nauwelijks zichtbaar en eenvoudig te assembleren.

Tevens is de sterkte en stijfheid van de constructie uitgebreid geanalyseerd door middel van geavanceerde FEM-berekeningen. Het product wordt immers gebruikt door mensen met een beperking, waardoor het extra zwaar belast wordt. Een stabiel en veilig ontwerp kon hiermee worden gegarandeerd. Alle kunststof onderdelen zijn vervolgens uitgewerkt tot gereedheid voor productie, waarbij productiedetails als lossingen en afrondingen zijn toegevoegd. Tijdens het opstarten van de productie heeft BPO Handicare bijgestaan met advies. Het modulaire ondersteuningssysteem is sinds kort op de markt.

Voor meer informatie, ga naar www.handicare.com.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens