Het nieuwe Nederlandse merk Dock Four heeft het product “Stylepads” op de markt geïntroduceerd. “Stylepads” zijn slimme, stijlvolle wandpanelen die naar wens samengesteld kunnen worden door de consument. Dock Four: “Stylepads zijn ontstaan vanuit de visie dat er een oplossing moet komen voor het stylen van een wand waarbij decoratie en functionaliteit samengaan.” Wat betreft decoratie kan bijvoorbeeld gekozen worden voor panelen van hout, metaal, leer, fotomateriaal of textiel. Wat betreft functie kan gekozen worden voor een praktisch paneel zoals een “kaarthouder”, “boekenplank” of “spiegel”.

BPO heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het bevestigingssysteem, in nauwe samenwerking met Dock Four en Pekago, die de delen produceert. Het bevestigingssysteem bestaat uit een achterplaat, universele koppelstukken en een voorplaat. BPO heeft de geometrie van onderdelen en verbindingen mede ontwikkeld. De klikverbindingen in het koppelstuk zijn bijvoorbeeld zodanig geoptimaliseerd dat deze gemakkelijk losgehaald kunnen worden door de consument en tevens het gewicht van zware Stylepads gedurende lange tijd kunnen dragen. In verband met de verwachte belastingen is bij de eindige elementen analyses rekening gehouden met de kruip eigenschappen van de geselecteerde kunststof.

Eenvoudige bevestiging was één van de meest essentiële eisen waar het ophangsysteem aan diende te voldoen. Dit resulteerde in één universeel, met klikverbindingen te bevestigen koppelstuk. Dit leidde tevens tot een ontwerp waarbij een complete wand door middel van een minimaal aantal bevestigingspunten aan de muur bevestigd kan worden. De achterplaten worden zoveel mogelijk aan elkaar bevestigd in plaats van aan de muur. BPO heeft de ophanging van het systeem gesimuleerd en de positie van verbindingen zodanig geoptimaliseerd dat Stylepads in een wand naadloos op elkaar aansluiten.

In een later stadium heeft BPO de ontwikkeling ondersteund door middel van spuitgietsimulaties. Aan de hand van de resultaten van door BPO uitgevoerde spuitgietsimulaties is de geometrie verder geoptimaliseerd teneinde kromtrekken te voorkomen. Met succes: de onderdelen komen kaarsrecht uit de matrijs.

Voor meer informatie over de Stylepads en Dock Four, zie: www.dockfour.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag