Een internationaal farmaceutisch bedrijf heeft al jaren baat bij de optimalisatiediensten van BPO. BPO helpt bij het proces van koudvormen van hun blisters van gelamineerd plaatmateriaal. Deze blisterverpakkingen worden gebruikt om medicijnen in de vorm van capsules te verpakken.

Het bedrijf kwam bij ons met een uitdaging in hun productieproces. De capsulepockets zijn gemaakt van een voorbewerkt laminaat wat bestaat uit verschillende kunststoffen en aluminium. Bij het koudvormen of stempelen van deze vormen kon het ontwerp worden geoptimaliseerd om overtollig materiaal te besparen. Aan de hand van uitgebreide simulaties heeft BPO het ontwerp zodanig geoptimaliseerd dat de prestaties significant zijn verbeterd. De simulaties gaven een duidelijk inzicht in welke richting de optimalisaties moesten worden toegepast.

In de jaren na dit resultaat mocht BPO helpen met het ontwerp van hun nieuwe capsules. De nieuwe ontwerpen zijn gemaakt aan de hand van de set ontwerpregels die na de vorige opdracht zijn opgesteld. Met de kennis van andere projecten hebben we onze opdrachtgever op een efficiënte manier kunnen helpen. Dit verkleint het risico dat het bedrijf neemt voor grote productie-investeringen worden gedaan.

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Wasmiddelflessen

KlantHenkel