BPO heeft in samenwerking met HB RTS en Hollarts een revolutionair nieuw displaysysteem ontwikkeld. De duurzame display vervangt kartonnen displays in bijvoorbeeld supermarkten door herbruikbare kunststof trays met verwisselbare kartonnen inzetstukken.

Makkelijk in gebruik

Aangezien de Sustainable Display Tray uit losse trays bestaat is het mogelijk om snel verschillende displays te bouwen. Ook kunnen lege schappen in de display direct op de winkelvloer worden vervangen of verwijderd. De staanders zijn eenvoudig in en uit te klappen en bieden de mogelijkheid om karton toe te voegen voor verschillende branding. De display is te combineren met alle soorten gestandaardiseerde, herbruikbare dolly’s en kwartpallets.

Geoptimaliseerd op de belasting

Met behulp van simulaties zijn onder andere de staanders en de doorbuiging van de bodem geanalyseerd en geoptimaliseerd. De bovenkant van de staanders hebben een ingenieuze en gepatenteerde passing met de tray erboven, waardoor de staanders veel meer belasting aankunnen en slanker uitgevoerd kunnen worden. De displays kunnen gevuld gestapeld worden tot zes hoog en moeten dan ook nog kunnen worden getransporteerd. Met name horizontale versnellingen zijn daarbij kritisch. Door deze situatie te simuleren konden de staanders en de hoeken van de tray worden geoptimaliseerd, zodat ze aan de zwaarste transport eisen voldoen.

Een van de grootste uitdagingen in het ontwerpen van een tray met inklapbare staanders is dat een gestapelde display zo stabiel mogelijk moet zijn. In het ontwerpproces is veel aandacht besteed aan toleranties en het stapelen, zowel ingeklapt als uitgeklapt. Door gebruik van spuitgietanalyses is de geometrie verder geoptimaliseerd om kromtrekken tijdens productie te minimaliseren. Zo is een display gerealiseerd die stabiel is en tegelijkertijd makkelijk in en uit te klappen en stapelen.

Duurzaam door hergebruik

In de huidige markt worden er jaarlijks duizenden kartonnen displays gebruikt. Voor deze displays is veel karton nodig en ze zijn vaak per seizoen anders bedrukt. Na enkele maanden gebruik worden deze displays al afval dat gerecycled moet worden. De Sustainable Display Tray is vervaardigd uit kunststof dat veel meer cycli meegaat en op verschillende manieren van branding voorzien kan worden. Omdat het kunststof voor de stabiliteit zorgt, is het niet per se nodig om alle zijkanten dicht te maken. Ook is er veel minder en dunner karton nodig, wat veel afval scheelt en dus ook de CO2 voetafdruk beperkt. CC-Retail heeft een poolingsysteem opgesteld voor de displays waardoor het materiaal aan het einde van de levensduur binnen een gesloten systeem kan worden gerecycled.

Meer informatie is te vinden op https://www.hb-rts.com/sustainable-display-tray

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel