Danone Nutricia is marktleider op het gebied van babyvoeding, met merken als Nutrition, Nutrilon, Aptamil, Blédina en Dumex. Eind vorig jaar is wereldwijd een nieuwe, innovatieve verpakking voor babymelkpoeder op de markt geïntroduceerd. BPO heeft het deksel voor de verpakking in nauwe samenwerking met Danone en haar leveranciers mede ontwikkeld.

Het doel van het project was het ontwikkelen van een hoogwaardige verpakking die een verbeterde voedselveiligheid combineerde met een optimale gebruikerservaring. BPO is betrokken geweest vanaf het eerste concept tot aan de validatie van de eerste productieseries. De bijdrage van BPO behelste het ontwikkelen van onderdelen, CAD engineering, technische documentatie, revisiemanagement, kunststofselectie, eindige elementen simulaties en advies bij technische beslissingen.

De nieuwe verpakking biedt optimale hygiëne en is gemakkelijk in gebruik dankzij de grote, rechthoekige opening, relatief lage hoogte en lange maatlepel. Bovendien heeft de verpakking een houder waarin de maatlepel na gebruik kan worden opgeborgen. Twee “leveller bars” helpen zowel links- als rechtshandige gebruikers bij het afmeten van een exacte dosis melkpoeder per schep. De kwaliteit van de inhoud wordt gegarandeerd door een flexibele folie die de bak bedekt en een verzegeling van het deksel die optimale bescherming biedt tijdens opslag in magazijnen en winkels. De sluiting van het deksel is zodanig ontworpen dat ongewenste deeltjes of insecten, ook nadat het product geopend is geweest, niet kunnen binnendringen.

Tijdens de ontwikkeling werden compromissen gemaakt tussen principieel conflicterende eisen. Een grote uitdaging in het project was het vinden van een vorm en constructie die de gewenste vormgeving combineerde met functionele eigenschappen vereist voor spuitgieten, automatisering, op- en afstapelen, montage en gebruik. De buitenvorm van het deksel is organisch en zacht, terwijl de technische details toch een werkbaar tolerantiegebied en veilige verbindingen bieden tussen alle componenten.

Eindige elementen analyses zijn gebruikt om de montagestappen te simuleren en te optimaliseren. Ook zijn extreme omstandigheden tijdens transport en opslag, zoals hoge belastingen en verhoogde temperaturen, gesimuleerd teneinde de benodigde product prestaties te verzekeren. Expertise op het gebied van kunststofverwerking en spuitgietsimulaties is zowel tijdens de ontwikkeling van de onderdelen als tijdens de productie van de eerste series ingezet om de kwaliteit van de onderdelen te optimaliseren en het fine-tunen van productgeometrie en proces parameters zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Wasmiddelflessen

KlantHenkel