Samsonite is marktleider in de bagagesector en wil wereldwijd producten op de markt brengen die mooi en vernieuwend zijn. Met de S’Cure introduceerde Samsonite op het moment van lancering de lichtste polypropyleen reiskoffer ooit gemaakt. De innovatieve koffer is mede tot stand gekomen door een intensieve, langlopende samenwerking met BPO.

De S’Cure is opgebouwd uit twee zeer dunwandige schalen en heeft sloten op alle zijden. De trekstang, die op verschillende hoogtes geblokkeerd kan worden, de aluminium stuurstang en vier dubbele wielen zorgen voor een zeer comfortabele hantering. De grootste, 75 cm versie, van de S’Cure weegt slechts 4.5 kg, de 69 cm uitvoering heeft een gewicht van 4.0 kg.

BPO heeft de ontwikkeling vanaf het begin van het project ondersteund met zeer complexe eindige elementen analyses waarbij vervorming, maximale spanning en het productgewicht constant geobserveerd zijn voor verschillende, veelal dynamische belastingsgevallen.

Tijdens de conceptfase is een groot aantal technieken en geometrische vormen voor het construeren van een stijve rand onderzocht. Ook zijn met een topologie optimalisatie allerlei variaties op een patroon van groeven in het oppervlakte van de schalen gegenereerd en geanalyseerd. Met deze groeven wordt de stijfheid vergroot op posities waar de vervorming zo klein mogelijk moet zijn.

De koffers van Samsonite worden in diverse tests zwaar belast. Kritische belastingsgevallen zoals “impact door een val op de hoeken en wielen” en “belasting van de handvatten en trekstang” zijn in verschillende stadia van het ontwikkeltraject gesimuleerd. Daarbij is advies gegeven ter verbetering van het ontwerp en bij het maken van keuzes.

De schalen worden gemaakt van Flowlite materiaal, een nieuwe, revolutionaire PP mix met goede vloeieigenschappen. Om een optimale combinatie te vinden tussen prestatie en gewicht zijn de beide schalen geoptimaliseerd door middel van spuitgietsimulaties. Dit heeft er voor gezorgd dat de wanddikteverdeling zo kon worden gekozen dat er een koffer ontworpen is die goed te produceren is met de beschikbare sluitkracht, terwijl de balans tussen prestatie en gewicht bewaard blijft.

Voor meer informatie kijk op de website van Samsonite.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens