Het construeren van een rugleuning die slechts op twee punten met het frame verbonden is. Dat was de uitdaging voor BPO en Ninka Plast, producent van de kunststofdelen, bij de ontwikkeling van de Please bezoekerstoel. Deze nieuwe bezoekersstoel van Steelcase, wereldmarktleider in bureaumeubilair, complementeert de succesvolle Please bureaustoel. BPO was verantwoordelijk voor de sterkte, stijfheid en engineering van de rug- en armleuning.

Karakteristiek aan de Please is de dubbele rugleuning. Dit betekent dat alle krachten die op de rugleuning worden uitgeoefend via twee punten naar het frame worden doorgeleid. Een grote uitdaging gezien de zware belastingen die de rugleuning krijgt te verduren. De BIFMA norm, een Amerikaanse standaard voor bureaustoelen, schrijft testen voor waarbij de rugleuning tot 110 kilo wordt belast. Daarnaast streeft Steelcase er naar om al haar producten volgens de Cradle to Cradle filosofie te ontwerpen. Dat betekent onder andere dat de verschillende materialen eenvoudig kunnen worden gescheiden voor recycling. Het toepassen van stalen inserts is daarmee niet geoorloofd.

Om toch aan de hoge belastingsstandaarden te voldoen, heeft BPO een aparte gestanste stalen plaat ontworpen. Deze plaat is via het frame verbonden en volledig omgeven met de kunststofdelen die de rugleuning vormen. De verschillende onderdelen zijn simpel te demonteren, waardoor de materialen goed hergebruikt kunnen worden. Door het staal voor de doorleiding van de krachten te gebruiken, kan in de overige onderdelen optimaal gebruik worden gemaakt van de voordelen van kunststof. Zo zijn veel onderdelen via klikverbindingen met elkaar verbonden, waardoor het assembleren eenvoudig en snel kan plaatsvinden.

Het eindresultaat is een bezoekersstoel die aan de zware eisen van Steelcase voldoet. Dit in combinatie met zitcomfort en stijlvol design, maakt de Please Visitor tot een waardige aanvulling op de Please bureaustoel.

Voor meer informatie zie: www.steelcase.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens