De BenBenBloc is een standaard betonnen element van 40cm bij 80cm, dat in de bouwsector gebruikt kan worden. De blokken kunnen op diverse manieren worden geschakeld, waarbij een standaard ring en optioneel stalen buizen de losse elementen met elkaar verbinden.

De eerste toepassing van de BenBenBlocs die onderzocht werd, is het bouwen van een nieuw type geluidswand voor langs snelwegen. Dankzij de vorm van het element is het gemakkelijk om verschillende vormen wanden te stapelen. Het door BPO geanalyseerde concept maakt gebruik van stalen buizen en kunststof ringen om de blokken aan elkaar te verbinden.

Het geanalyseerde belastinggeval betreft een windbelasting op een wand in het meest kritische gebied volgens de norm. Een sectie van de wand van 10 meter hoog boven de grond en 0.8 meter onder de grond is gesimuleerd. De wand heeft in dit geval een vooraf besproken S-vorm. BPO heeft aan de hand van de ontvangen CAD-modellen simulatiemodellen gemaakt van een blok, buis en ring. Hiermee is vervolgens de simulatie zelf gemaakt, deze bestaat uit 1241 onderdelen.

Het concept is geanalyseerd door onder andere de verplaatsingen, spanningen en rekken van de verschillende onderdelen te beoordelen. De wand als geheel zal naar verwachting de belasting kunnen weerstaan. Er worden echter ook kritische spanningen in een aantal blokken verwacht. De door BPO aanbevolen aanpassingen in het ontwerp hebben het doel de prestaties te verbeteren en het aantal benodigde onderdelen te verminderen.

Dit project is met deze analyse nog niet afgerond en de eventuele vervolgstappen zijn besproken.

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag