Bekuplast is één van Europa’s toonaangevende fabrikanten van herbruikbare kunststof transportverpakkingen. In opdracht van Bekuplast heeft BPO de modulaire Basicline Plus (800x600mm) ontwikkeld. De ontwikkeling is gebaseerd op bestaande elementen uit Bekuplast bakken.

De complexiteit in de Basicline Plus zit in het grote aantal variaties. Zo kan gekozen worden een uitnameopening aan de zijkant, een uitnameklep of geen opening. Daarnaast bestaan varianten met en zonder afwateringsgaten in de zijwanden. De bodem is beschikbaar als vlakke bodem, sandwich bodem of loopkrans bodem. Handgrepen en etikethouders kunnen naar keuze worden aangebracht. Tot slot is de Basicline Plus verkrijgbaar in verschillende hoogtes, en kan gekozen worden voor poten, wielen of palletvoeten. Zoveel keus is uiteraard ideaal voor de klant, en een mooie uitdaging voor de ontwerper.

BPO heeft geanalyseerd welke geometrie één op één kon worden overgenomen van de bestaande Basicline en Silverline, en voor welke delen een herontwerp nodig of gewenst was. De uitnameklep, eerder ontworpen als relatief complexe gespuitgiete deur met veerelementen, is door BPO vereenvoudigd tot één vlakke, gestanste plaat. De poten en palletvoeten zijn door BPO geheel nieuw ontworpen, aangezien deze tot nu toe geen deel uitmaakten van het Bekuplast productportfolio. De palletvoeten worden aan de kratten bevestigd met behulp van klikkers, en eventueel schroeven. Uiteraard passen de palletvoeten op alle variaties van de Basicline Plus. Tijdens de ontwikkeling heeft BPO zowel sterkte en stijfheid analyses (FEM) als moldflow simulaties uitgevoerd. De functionaliteit van het ontwerp is getest met behulp van een volledig op schaal geprint 3D model. Voor meer informatie kijk op de website van Bekuplast.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel