De innovatieve Ahrend 250-bureaustoelenserie van designer Frans de la Haye is nu gecompleteerd met onder andere een netbespanning en een nieuwe rugleuning met een M.C. Escher-achtig raster. Ook werd onlangs de nieuwe bezoekersstoel van de succesvolle reeks geïntroduceerd. In nauwe samenwerking met de afdeling productontwikkeling van Ahrend heeft BPO de engineering van de complete 250 reeks gerealiseerd.

De 250 is een moderne opvolger van de „Centennial‟ bureaustoel die Ahrend in 1996 op de markt heeft gebracht. De uitdaging voor BPO lag in het samenvoegen van de zware eisen van Ahrend met de vormschetsen van Frans de la Haye tot een elegant en robuust ontwerp.

Om het zitcomfort te maximaliseren zijn tal van instelmogelijkheden gerealiseerd, zoals een verstelbare lendensteun en drievoudig verstelbare armleggers. Integraal met het realiseren van de vele functies en mechanische oplossingen zijn sterkte en stijfheidsberekeningen uitgevoerd.

Daar is nu de in het oogspringende M.C. Escher-achtige netbespanning aan toegevoegd. Het ontwikkelen van deze bespanning kan met recht monnikenwerk genoemd worden vanwege de geleidelijke vormovergang over een dubbel gekromd oppervlak. Naast de verschillende bureaustoelen zijn ook de bijhorende bezoekersstoelen door BPO gerealiseerd. Uniek bij de vierpoots variant is de toepassing van de „auto return‟. Deze zorgt er niet alleen voor dat de gebruiker makkelijk in- en uit kan stappen, maar ook dat de ordening van stoelen herstelt nadat die verlaten zijn. De uitwerking van het mechaniek vormde een extra uitdaging vanwege de beperkte ontwerpruimte.

Zie voor meer informatie: www.ahrend.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens