Rechthoekig vat met schuifdeksel

CurTec ontwerpt, produceert en distribueert kunststof high performance verpakkingen zoals vaten, emmers en potten, die gebruikt worden in de farma-, chemie- en voedingsingrediëntenindustrie.

Hun nieuwe rechthoekige vat heeft een groot voordeel in efficiëntie in transport en opslag ten opzichte van ronde vaten. Bovendien is het vat conisch, waardoor hij nestbaar is en ook leeg efficiënt te vervoeren is. Het vat en de bijbehorende deksel zijn gemaakt van HDPE.

BPO heeft CurTec geholpen bij de ontwikkeling van het nieuwe vat. De schuifdeksel verkort de handling-tijd, maar vormt een technische uitdaging als het gaat om de afdichting tussen het vat en de deksel. Een rond vat wordt typisch afgedicht met een draaisluiting en cirkelvormige afdichting. Dit is voor een rechthoekig fust niet realiseerbaar. Hiervoor heeft CurTec een nieuwe oplossing ontwikkeld die schuift en daarna het fust afsluit. Om deze afdichting zeker te maken en te houden, ook bij valtest van grote hoogte en met 40 liter inhoud, heeft BPO FEM-analyses uitgevoerd en advies gegeven.

BPO heeft al vanaf de conceptontwikkeling geassisteerd met simulaties en advies over de sterkte en stijfheid van de gehele fust en met name het nieuwe sluitingsmechanisme. Er zijn complexe valanalyses uitgevoerd om te beoordelen of de sluiting werkend bleef en er geen lekkage zou optreden.

De in de simulaties optredende spanningen en rekken in het HDPE zijn door BPO gebruikt om te beoordelen of het vat en schuifdeksel kapot zouden kunnen gaan door de impact van een val. De vervormingen zijn gebruikt om te bekijken of de deksel niet te ver van het vat komt. Want in dat geval zal de afsluiting niet meer voldoen en zal lekkage optreden. In verschillende simulatiestappen is gezocht naar de optimale interface tussen de deksel en de container, zoals nokken en andere mogelijke constructies.

Meer informatie over dit nieuwe product is te vinden op

www.curtec.com/nl/producten/vaten/rechthoekige-vaten/detail/rechthoekig-vat-40-liter

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Afvalcontainers

KlantCraemer GmbH
ProductNeo⁴ serie