In samenwerking met het Poolse bedrijf Bianor heeft BPO een opklapbare stadionstoel ontwikkeld. Deze stoel is geplaatst in voetbalstadions waar tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne gespeeld of getraind werd.

De doelstelling van Bianor’s Fanmate® project was het ontwikkelen van een opklapbare en vaste stadionstoel die tegen minimale kosten geproduceerd kan worden en tevens voldoet aan de strenge eisen voor veiligheid die door de FIFA gesteld worden aan stadionstoelen. Daarbij is ook veel aandacht besteed aan comfort en vormgeving; een bij stadionstoelen vaak onderbelicht aspect.

De stoel bestaat uit een gelast stalen frame en twee gespuitgiete kunststof (PA of PP) schaaldelen. Het frame is opgebouwd uit twee ten opzichte van elkaar roteerbare delen. Daarbij is het zwaartepunt zo geconstrueerd dat wanneer de stoel niet gebruikt wordt, hij inklapt op basis van zwaartekracht. De schaaldelen zijn op het stalen frame gemonteerd en sluiten in uitgeklapte stand op elkaar aan, zodat ze één geheel vormen.

BPO heeft de gehele ontwikkeling van de eerste schets tot de matrijsbouw in samenwerking met Bianor gedaan. Daarbij is continu gezocht naar een optimale balans tussen vormgeving, constructie en ergonomie. Door middel van sterkte- en stijfheidsberekeningen zijn de schaaldelen en het stalen frame geoptimaliseerd om te voldoen aan alle belastingsgevallen uit de norm voor stadionstoelen. Uit de fysieke normtesten blijkt dat de door BPO voorspelde spanningen en vervormingen zeer nauwkeurig overeenkomen met de testresultaten.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens