BPO heeft voor Craemer GmbH de nieuwe gespuitgiete SB3 palletbox ontwikkeld. De box van 1200 x 1000 x 790 mm is gemaakt van hoogwaardig, levensmiddelengeschikt polyethyleen en in één shot gemaakt van meer dan 40 kg plastic. Hij is optioneel verkrijgbaar in een gesloten of geperforeerde versie, met drie sledes of negen voeten. De productie gaat in één shot en de bijzonder stabiele constructie maken hem extreem robuust.

Kunststof palletboxen zijn de ideale oplossing voor het opslaan en transporteren van allerlei soorten producten en bulkgoederen – mits de containers robuust, stapelbaar, gemakkelijk te vervoeren en gemakkelijk schoon te maken zijn. BPO heeft haar kennis en ervaring in de ontwikkeling van met name kunststof producten voor transport en opslag ingezet om de nieuwe palletbox aan deze eisen en meer te laten voldoen.

Zeer robuust

De box is zeer robuust. De prestatie wordt gemaximaliseerd door verschillende slimme constructieoplossingen, zoals de bijzonder stabiele verbinding van de sledes, die zorgt voor extreme weerstand en veilige leging door een roterende vorkheftruck. Extra ribben op de buitenwanden bieden bescherming tegen heftrucklepels.

De box is belastbaar tot een inhoud van 700 kg. Tijdens de ontwikkeling werden belastinggevallen, zoals vereist vanuit de normen DIN EN 13626 en DIN EN ISO 12048, gesimuleerd. De simulatieresultaten werden gebruikt voor besluitvorming en om ervoor te zorgen dat het eindproduct de standaardtests zou doorstaan.

Voordelen in het dagelijks gebruik

Dankzij het ingenieuze ontwerp biedt de eendelige, gespuitgiete SB3 tal van voordelen in het dagelijks gebruik. De rondomlopende stapelrand in de boven- en onderrand maakt de container compatibel met een groot aantal andere containers. De naadloze constructie en de gladde binnenoppervlakken zorgen voor een gemakkelijke leging, eenvoudige reiniging en goede droogeigenschappen.

De box is optioneel verkrijgbaar met twee gesloten of open uitloopvoorzieningen. Deze poorten hebben een  geïntegreerde schroefdraad en een boormarkering maakt het later gemakkelijker om de gaten te openen indien nodig. De SB3 wordt afgedekt door een bijpassende deksel.

Spuitgieten

Er werden spuitgietsimulaties gebruikt om het spuitgietproces te analyseren en ervoor te zorgen dat ongewenste effecten zoals het kromtrekken en buigen van lange stalen matrijsdelen (kernbuigen) zouden optreden.

Kijk voor meer informatie over de producten op: www.craemer.com/uk/products/pallet-boxes/palletbox-sb3/

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel