Conventionele noodverlichting wordt hoog (aan het plafond) gemonteerd, produceert wit licht en wordt alleen geactiveerd wanneer de netspanning wegvalt. Omdat wit licht weerkaatst op rookdeeltjes, zorgt dit bij brand voor slecht zicht en desoriëntatie. De onlangs geïntroduceerde Nodazzle producten zijn gebaseerd op een nieuw, innovatief concept voor nood- en evacuatieverlichting. Nodazzle maakt gebruikt van gekleurd licht en wordt laag aan de wand gemonteerd waardoor het zicht behouden blijft en de vluchtweg wel gevonden kan worden in geval van nood.

Boven: Conventionele noodverlichting met rook. Onder: Nodazzle safety lighting met rook.

BPO heeft voor Nodazzle een complete lijn producten ontwikkeld voor zowel de professionele als particuliere markt. Een belangrijk uitgangspunt van de ontwikkeling was een globale vormgeving die was vastgelegd in een aantal schuimmodellen. De Nodazzle toestellen hebben speciaal gekleurd LED licht, lichtmeting en bewegingsdetectie binnen een gebied van 180 graden. Deze combinatie zorgt er voor dat het nodazzle systeem altijd actief is en niet alleen wanneer de netspanning wegvalt.

De Nodazzle producten zijn opgebouwd uit hoogwaardige kunststof behuizingen die optische elementen voor een optimale lichtverdeling en gevoelige bewegingsdetectie bevatten. De getoonde producten worden gevoed door vier AA batterijen en zijn in huis, maar ook op reis te gebruiken. Behalve voor meer veiligheid, zorgt Nodazzle voor comfort, bijvoorbeeld wanneer men ‘s nachts uit bed moet.

BPO heeft in ieder Nodazzle toestel gezocht naar een zo optimaal mogelijke indeling van de componenten waarbij de elegante, eigentijdse vormgeving nooit uit het oog is verloren en functionele aspecten continu zijn afgestemd met alle betrokken partijen.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag