LPR (la Palette Rouge), heeft BPO de opdracht gegeven de nieuwe “quarter pallet” te ontwikkelen, een logistieke oplossing voor transport en display van goederen. De pallets worden breed ingezet en hebben naast mogelijkheden om producten te transporteren tevens een display functie.

Er zijn meerdere aanbieders van quarterpallets op de markt en naast design en kleur zijn de kosten en prestatie het belangrijkste verkoopargument. De pallet moet compatibel zijn met bestaande producten en vooral prijstechnisch én kwalitatief beter zijn om in deze competitieve markt te kunnen slagen.

BPO heeft een visueel sterk nieuw design gemaakt ofschoon de speelruimte hier klein is. Naast de kleur is met name het bovenvlak geschikt om ons te onderscheiden van bestaande producten. Uiteraard zit de meerwaarde in sterkte- en stijfheidsimulaties die uitgevoerd zijn aan het product om het geheel goed met elkaar in balans te brengen. Het bovenvlak, de poten en details hebben dankzij onze analyses een optimale vorm gekregen, die compatibel is met bestaande systemen. Hierdoor presteert de pallet even goed en haalt het alle normen, terwijl het product met minder materiaal gemaakt is en een lagere kostprijs heeft.

Een belangrijke kwaliteitseis naast de kleine toleranties is een hoge vlakheid van het product. Ook hier hebben we aan gewerkt met Moldflow studies, waardoor het product kaarsrecht geproduceerd wordt. Verder is er gebruik gemaakt van de nieuwe aanspuittechnologie van Haidlmair, de zogenaamde FDU aanspuiting. Deze rechthoekige aanspuiting heeft als voordeel dat deze op ribben én vlakken kan worden toegepast, daardoor is er minder drukverlies en afschuifspanning bij de aanspuiting en kun je sneller injecteren en beter nadrukken.

Het resultaat is een lichtgewicht, vlak en zeer herkenbaar product geworden wat in de logistieke markt haar plek zal veroveren. Meer informatie over LPR is te vinden op www.lpr.eu/nl/.

 

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel