Meer dan 1 miljard mensen hebben vandaag de dag geen toegang tot veilig drinkwater. Om deze mensen te helpen heeft Vestergaard Frandsen de LifeStraw Family ontwikkeld. Dit is een uniek water filter dat bacteriën en virussen uit het bevuilde water filtert zonder gebruik te maken van chemicaliën, elektriciteit, hitte of UV licht. BPO verzorgde de snelle optimalisatie van het product om te verzekeren dat het product functioneert gedurende een levensduur van 3 jaar of 18.000 liter gefilterd water.

Om veelvoorkomende problemen met kunststoffen te voorkomen, bijvoorbeeld scheurvorming, kruip en veroudering van de kunststof, is BPO betrokken in het project om het ontwerp te analyseren en te verbeteren waar nodig.

De LifeStraw Family is onderzocht met de hulp van een FMEA (Failure Mode and Effect Analysis). Met behulp van de FMEA is een uitgebreid testprogramma geschreven en zijn de zwakke plekken in het ontwerp vastgesteld. Hierna zijn twee ontwerprichtingen gekozen; de eerste is een snelle optimalisatie van het bestaande ontwerp om het product zo snel mogelijk te kunnen versturen naar mensen in nood, en de tweede is een compleet herontwerp om de functies van het product en de acceptatie van de eindgebruiker te verbeteren.

BPO adviseerde tijdens het snelle optimalisatie proces om andere materialen te gebruiken. Ook zijn de twee kraantjes veranderd zonder dat nieuwe dure matrijzen nodig zijn. Met een gedetailleerde 2K oplossing zijn de kraantjes zelfs na 50.000 open/dicht cycli nog waterdicht.

Voor meer informatie zie: www.lifestraw.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens