“Copy-paste” impliceert een eenvoudige opdracht. Maar de ontwikkeling van een product dat volledig te integreren is met bestaande logistieke systemen en voorzien van nieuwe functies is een uitdaging.

In opdracht van Hollarts Kunststoftechniek heeft BPO een binnenbak voor een krat ontwikkeld, bedoeld voor intracompany transport bij een grote Nederlandse drogisterijketen. Daarnaast was de vraag van de drogisterijketen om het krat en bijpassend deksel te “copy-pasten”, omdat er meer kratten en deksels benodigd zijn maar geen matrijs of 3D-CAD bestanden beschikbaar.

De ontwikkelde binnenbak maakt het krat de helft minder diep. Hierdoor kunnen medewerkers in distributie centra eenvoudiger producten pakken in het Dynamic Picking System dan wanneer een krat zich in een hoge of lage positie bevindt. Het deksel dat in combinatie met het huidige krat gebruikt wordt, moet ook op het nieuwe krat passen, ook wanneer een binnenbak in het krat hangt.

De inter-stapelbaarheid en inter-nestbaarheid van het bestaande en nieuwe krat zijn van essentieel belang omdat alle losse producten in hetzelfde logistieke systeem probleemloos moeten functioneren.

In dit project is het van groot belang dat nominale maten van het bestaande krat worden vastgesteld. Het bestaande krat vertoont namelijk een grote spreiding in maatvoering en vervorming. Met behulp van metingen, pasmallen en een prototype zijn de juiste afmetingen voor het nieuwe krat en bijbehorende binnenbak en deksel bepaald. Daarnaast zijn alle essentiële functies en geometrische eisen van het bestaande krat verwerkt in het ‘gekopieerde’ ontwerp en waar mogelijk verbeterd. Zo is het mogelijk om in het nieuwe krat een RFID-tag te plaatsen. Om de spuitgietbaarheid, krimp en vervorming van het krat en de binnenbak te bepalen heeft BPO Moldflow simulaties uitgevoerd.

Binnenbak, krat en deksel zijn in productie en functioneren naar wens in het intracompany transport van de drogisterijketen.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel