In samenwerking met AVK Plastics heeft BPO een spuitgietbare pallet voor een Intermediate Bulk Container (IBC) van het merk Sotralentz ontwikkeld. BPO heeft de structuur van de pallet gesimuleerd en zodoende een optimale verhouding tussen gewicht en sterkte gerealiseerd.

Een IBC bestaat uit verschillende onderdelen: een metalen frame, een 1000L tank en een pallet. De scope van BPO was het optimaliseren van de pallet. Echter, de vereiste sterkte en stijfheid van de pallet kan enkel goed in beeld worden gebracht als de tank en het metalen frame worden meegenomen in de simulatie.

BPO heeft verschillende belastingsituaties onderzocht, waarbij de valtest van bijna twee meter hoogte bij een temperatuur van -20°C als meest kritisch is aangemerkt. BPO heeft door middel van eindige elementen analyses de optimale structuur van de pallet bepaald. Hierbij is gezocht naar de optimale combinatie tussen stijfheid en flexibiliteit. De simulaties van BPO hebben exact voorspeld hoe het product zich onder zware omstandigheden gedraagt. Inmiddels wordt de kritische valtest in de praktijk gehaald en is de IBC op de markt gebracht.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel