De volledige ontwikkeling van de HB3 palletbox is door BPO uitgevoerd, van de eerste ontwerpopdracht tot een gedetailleerd product met alle vereiste productiedetails. Craemer en BPO hebben een gestructureerd proces doorlopen, wat begon met de grootste uitdagingen. Er werd een brainstorm uitgevoerd, gevolgd door het combineren van de meest veelbelovende ideeën in verschillende conceptontwerpen, elk met zijn eigen unieke combinatie van oplossingen.

Nadat één concept was geselecteerd voor verdere ontwikkeling, werd het ontwerp stap voor stap gedetailleerd, waarbij steeds meer details werden toegevoegd en kleinere uitdagingen werden opgelost. Volgens onze gebruikelijke routine werden simulaties gebruikt om de prestaties van de box te valideren en te optimaliseren.

Het resultaat is de nieuwe hygiënebox HB3: De eerste en enige volledig gesloten palletbox op de markt. Het bestaat uit twee gespuitgiete elementen uit één stuk. Het bovenste deel wordt omschreven als de ‘box body’ en de pallet met drie gelaste sledes is het onderste deel. Een ander bijzonder kenmerk is een gepatenteerde lasnaadgeometrie voor het verbinden van beide kunststofelementen. De lasnaad zorgt voor maximale slagvastheid en breukvastheid, is contourgefreesd en daardoor bijna onzichtbaar.

Voor de binnenstructuur zijn verschillende opties overwogen. Uiteindelijk is er een optimale balans bereikt tussen hygiëne, maakbaarheid en structuur. Er is gekozen voor een combinatie van een wafelstructuur, (optioneel) ingesloten staalprofielen en holle constructies om aan de sterkte- en stijfheidseisen te voldoen. De uiteindelijke configuratie van deze elementen is ontwikkeld in een iteratief proces tussen het 3D-ontwerp en de simulatieresultaten.

Met deze nieuwe palletbox verlegt de productie van Craemer de grenzen van de technologie. Kijk voor meer informatie op de productpagina van de HB3 palletbox.

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel