Smart Flow Europe is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van logistieke hulpmiddelen. BPO heeft in opdracht van Smart Flow Europe een innovatieve 4-weg pallet zonder bodem skids ontwikkeld. De SF800H is een nestbaar, uit één stuk gespoten heavy-duty pallet (1200mm×800mm), gemaakt van nieuw of gerecycled HDPE.

Stapelpallet

BPO heeft de SF800H ontwikkeld op basis van specificaties aangeleverd door Smart Flow Europe. De eisen hadden betrekking op nesthoogte (maximaal 50%), materiaalkeuze (HDPE, zo mogelijk gerecycled), gewicht (tussen 10 en 12 kg), en enkele vooraf gedefinieerde belastingsgevallen zoals buigweerstand op een heftruck, de prestaties tijdens opslag, tijdens verplaatsing over transportbanden, en de weerstand tegen impact.

De prestaties en vervormingen onder de gedefinieerde belasting zijn gekwantificeerd met behulp van eindige elementen analyses. Statische en dynamische “worst case” scenario’s zijn doorgerekend voor zowel de conceptuele als de referentie geometrie. Daarbij is rekening gehouden met gelijkmatig én ongelijkmatig verdeelde belastingen. Ook doorgerekend zijn extreme gebruikscenario’s, zoals bijvoorbeeld optillen vanaf de korte kant, zónder verlengde vorken, mét een belasting op het vrijhangende deel.

Ribben in de voet; “kreukelzones”

Impact simulatie op een rand

BPO heeft op basis van de simulatie resultaten de conceptuele geometrie geoptimaliseerd. De “voetjes” zijn aan de buitenkant rond ontworpen, waardoor ze beter bestand zijn tegen een botsing met heftruckvorken. De openingen aan de binnenkant (bovenkant) zijn daarentegen, om praktische redenen, zo klein mogelijk ontworpen, met als resultaat de getoonde “niervorm”. Het rechthoekige ribpatroon is door BPO geoptimaliseerd op sterkte en stijfheid, waarbij tevens rekening is gehouden met de productiemogelijkheden van Smart Flow Europe. De zigzag ribben in de “voetjes” van de pallet functioneren als kreukelzones; deze ribben absorberen energie, waardoor de voet zelf niet structureel beschadigd raakt tijdens een botsing en verticale belastingen kan blijven dragen.

Valsimulatie

De last op de pallet wordt gestabiliseerd door middel van een opstaande rand aan de korte en lange zijde. Probleemloos vervoer over transportbanden is gerealiseerd door strategisch geplaatste afrondingen in de hoeken. Bevestigingsgeometrie voor rubber doppen is toegevoegd aan het ontwerp, alsmede inloophoeken aan de onderzijde die het heftruck venster vergroten. Wanneer ongebruikt en genest, kunnen 40 pallets op elkaar gestapeld worden, wat betekent dat 1320 pallets in één (40ft) container passen.

BPO heeft de 3D CAD bestanden voorbereid voor productie en alle benodigde technische documentatie aangeleverd. Smart Flow Europe heeft de SF800H onlangs toegevoegd aan hun product portfolio. Voor meer informatie over de SF800H pallet verwijzen we u naar: www.smart-flow.com

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel