BPO heeft voor Craemer GmbH een gloednieuwe pallet opzetrand ontwikkeld die een revolutie teweegbrengt in het gebruik van dit soort producten. Een pallet opzetrand is in feite een buitenmuur van circa 30 cm hoog, die bovenop een pallet kan worden geplaatst. Er kunnen meerdere opzetranden op elkaar worden geplaatst. Op deze manier kan van een pallet de vorm van een doos worden gemaakt, zodat verschillende items erin kunnen worden geplaatst, terwijl ze toch veilig worden vervoerd. Pallet opzetranden worden veel gebruikt bij het transport van distributiecentra naar supermarkten.

Pallet opzetranden kunnen worden ingeklapt en hebben minder opbergruimte nodig wanneer ze niet worden gebruikt, zodat het retourtransport efficiënt is. Terwijl de meeste opzetranden voor pallets omvangrijk zijn en moeilijk in en uit te klappen, is de nieuwe Craemer Collar zeer eenvoudig te plaatsen, op te vouwen en te gebruiken. De gebruiker trekt de twee lange zijwanden naar boven en verschuift daarbij ook de korte zijwanden door het automatisch vouwsysteem. Omlaagklappen is nog eenvoudiger: bij het ontgrendelen van de wanden komen de lange wanden naar beneden, waarbij de korte wanden automatisch volgen onder invloed van de zwaartekracht. De grendels zijn zo gerangschikt dat ze vanaf beide korte uiteinden van de pallet bereikbaar zijn, zodat u niet rond hoeft te lopen om bij de grendels te komen.

Doordat de lange en korte wanden op een frame zijn gemonteerd, kan de pallet opzetrand eenvoudig worden gestapeld op andere pallets of palletopleggers, voordat deze wordt uitgeklapt. De pallet opzetrand past op een reeks verschillende Craemer-pallets en is beschikbaar voor gebruik met of zonder palletdeksel.

BPO heeft de ontwikkeling van dit zeer innovatieve logistieke product van begin tot eind voor haar rekening genomen. Dit begon met het ontwikkelen van verschillende concepten voor het vouwmechanisme, vergrendeling en stapelmogelijkheden. De ontwikkeling ging verder met conceptueel 3D-ontwerpen, waarbij ervoor werd gezorgd dat alle relevante functies in het product waren verwerkt en dat alle afmetingen geschikt waren voor de compatibiliteit met pallets en deksels.

Zoals bij de meeste BPO-projecten bestaat een groot deel van de ontwikkeling uit de engineering van het product om sterk en betrouwbaar te zijn, maar niet overgedimensioneerd. Hiervoor is gezorgd door FEM-analyses uit te voeren op de sterkte en stijfheid van het ontwerp, in alle stadia van de ontwikkeling. Tijdens het proces van conceptontwerp tot bestanden die klaar zijn voor productie, zijn de prestaties continu gecontroleerd en geoptimaliseerd. Tenslotte werd de prestatie voor het spuitgieten in detail bekeken, waarbij voorstellen werden gedaan voor de opstelling van de matrijs, injectieplaatsen en het optimaliseren van wanddiktes om kromtrekken zoveel mogelijk te voorkomen.

Als gevolg hiervan is de Craemer Collar een innovatieve toevoeging aan de logistieke markt. Het biedt een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en kostenefficiënt product om de logistiek van supermarkten nog sneller en gemakkelijker te maken. Een grote Franse supermarktketen gebruikt de Craemer Collar al met veel succes, er zullen ongetwijfeld meer partijen volgen. Ga voor meer informatie naar www.craemer.com

 

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel