Brabantia’s nieuwste afvalemmer Bo Touch Bin is er één voor designliefhebbers. Naast een strak uiterlijk en grote inwerpopening, heeft topmodel Bo een systeem waarbij het deksel bij de lichtste aanraking opent. Daarnaast beschikt het model over 1, 2 of 3 verschillende binnenemmers van 100% gerecycled materiaal, ideaal voor afvalscheiding.

BPO heeft Brabantia geassisteerd tijdens de ontwikkeling van het deksel en de binnenemmer. Aandachtspunten waren hierbij het op de lange termijn behouden van de strakke uitstraling van het ontwerp, het optimaliseren van het ontwerp voor meer sterkte en stijfheid en de spuitgietbaarheid van alle onderdelen. Eén van de uitdagingen in het ontwerp was om het grote deksel zijn strakke vorm te laten behouden gedurende vele gebruiksjaren. Het openingssysteem oefent een, weliswaar lage, maar onafgebroken kracht op de constructie van het deksel. Dit zou kunnen leiden tot ongewenste vervorming van het deksel.

De stijfheid en sterkte van het ontwerp is door BPO gesimuleerd door middel van eindige elementen methode (FEM). Hierbij is in het bijzonder gekeken naar een gebruik van tenminste tien jaar, en daarbij het ‘gedrag’ van het materiaal over een dergelijke, lange tijdsduur. De geometrie is geoptimaliseerd door wanddiktes waar nodig te verhogen en de constructie van de dragende delen te verbeteren. De optimalisatie garandeert het strakke ontwerp van de bovenkant van de afvalemmer, ook na langdurig gebruik.

Met behulp van moldflow analyses heeft BPO de spuitgietbaarheid van de verschillende onderdelen geoptimaliseerd en gegarandeerd dat de hoge eisen met betrekking tot het strakke design ook in de productie van de spuitgietdelen behaald werden.

De analyses van BPO hebben mede bijgedragen aan het unieke ontwerp van Brabantia’s nieuwste topmodel afvalemmer. Voor meer informatie kijk op de website van Brabantia.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Koffer van gerecycled materiaal

KlantSamsonite
ProductEssens