Applikon Biotechnology ontwikkelt en produceert geavanceerde bioreactor systemen, welke worden gebruikt binnen de farmaceutische industrie en de industriële biotechnologie. BPO heeft in samenwerking met Applikon een mini-bioreactor (500ml) voor eenmalig gebruik ontwikkeld. De headplate van de nieuw ontwikkelde bioreactor wordt geproduceerd door middel van selective laser sintering (SLS).

Traditionele Applikon bioreactors voor vergelijkbare toepassingen zijn gemaakt van glas en RVS. Voor eenmalig gebruik is een kunststof uitvoering gewenst. BPO heeft in samenspraak met Applikon een programma van eisen opgesteld en de haalbaarheid van verschillende productiemethodes geanalyseerd. De gewenste aanpasbaarheid van het ontwerp (oplossingen op maat) is een belangrijk thema, en een doorslaggevende factor bij de keuze voor een SLS headplate.

BPO en Applikon hebben de geometrie van het ontwerp vervolgens geoptimaliseerd voor SLS. Te denken valt aan gelijkmatige wanddiktes voor gelijkmatige krimp, strategisch gekozen nokjes die toleranties opvangen, aangepaste roeras doorvoer en afdichtingen compatibel met de oppervlakteruwheid van het printmateriaal. Dit alles uiteraard zonder concessies te doen aan de gebruikservaring en functionele vereisten zoals de aansluiting van de motor, de slangen, de sensoren en overige verbindingen. Tot slot heeft BPO zoveel mogelijk onderdelen geïntegreerd en zo de geometrie geoptimaliseerd voor eenvoudige assemblage.

Het toepassen van 3D print als productietechniek maakt het mogelijk “maatwerk in massa” te leveren. Een veelbelovende richting die momenteel nog niet op grote schaal wordt toegepast. Met de realisatie van de bioreactor headplate in 3D print toont Applikon een baanbrekende innovatie, welke tot stand is gekomen door de industrie specifieke kennis van de opdrachtgever te combineren met de brede ontwerpervaring van BPO.

Voor meer informatie, zie: www.applikon-biotechnology.com.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Wasmiddelflessen

KlantHenkel