Video Xcarrier

Twintig jaar geleden heeft BPO Syngenta Flowers ondersteund bij de ontwikkeling van hun huidige plantendrager: The Xtray. Deze trays vervingen polystyreentrays voor eenmalig gebruik. Inmiddels bestaat het grootste gedeelte van de productie oplage dus al uit herbruikbare trays. De kunststof wegwerptray wordt voor bepaalde toepassingen nog gebruikt.

Syngenta Flowers wilde helemaal van de wegwerptrays af, maar daarvoor was een nieuw systeem nodig. Na jarenlange ervaring met het product hadden ze een set functionele en technische vereisten voor het nieuwe model. De nieuwe plantendrager moet dicht bij de grond staan, zodat de groeiende planten gemakkelijk van onderaf bewaterd kunnen worden. Het moet ook minder tussenruimte hebben wanneer het in een raster wordt geplaatst en herbruikbaar zijn. Tijdens het transport was er behoefte aan meer ruimte in de hoogte voor de plant en zijn kwetsbare bladeren.

BPO innoveerde het huidige model, wat resulteerde in een tweedelig product: de Xcarrier. Het eerste deel is de tray, die 104 vakjes bevat waarin de jonge planten geplaatst zijn. De tray is herbruikbaar en kan efficiënt worden gestapeld voor transport wanneer deze leeg is.
Het tweede deel is de drager. De drager is stapelbaar en nestbaar met de huidige Xtray. De drager fixeert de trays tijdens het transport om de planten veilig te houden.

Zowel de Xcarrier als de Xtrays zijn gemaakt van hetzelfde kunststof. De geschatte levensduur van beide onderdelen van de Xcarrier is maximaal tien jaar. Wanneer er een defect optreedt, kan de Xcarrier worden gerecycled tot hetzelfde product. Op die manier wordt een circulair materiaalsysteem gefaciliteerd.

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag