Technisch ontwerpbureau

Bent u op zoek naar een technisch ontwerpbureau? Al sinds 1987 is BPO een begrip op het gebied van technisch productontwerp- en optimalisatie. We ontwikkelen slimme, innovatieve kunststof producten die zo kosten-efficiënt mogelijk geproduceerd kunnen worden en tegelijkertijd aan alle randvoorwaarden voldoen.

Technisch ontwerpbureau

Als technisch ontwerpbureau onderscheidt BPO zich door diepgaande kennis op het gebied van kunststof productoptimalisatie. Door middel van digitale FEM-analyses analyseren we een product op de krachten die het zal ondergaan tijdens gebruik, waarna we zo nodig de geometrie en de wanddiktes aanpassen. Op deze manier kunnen we onderbouwen dat uw product na productie functioneel is en een zo lang mogelijke levensduur zal hebben. Kosten-efficiënte productie is een logisch gevolg van ons optimalisatieproces. Omdat we weten wanneer een product aan de randvoorwaarden voldoet, hoeft er geen onnodig materiaal gebruikt te worden om het geheel te versterken.

 

Hieronder vindt u een mooi voorbeeld van de FEM-analyse van de LPR Quarterpallet:

Moldflow

Moldflow analyses zijn als technisch ontwerpbureau een belangrijk onderdeel van ons aanbod. Hiermee kunnen we de produceerbaarheid van gespuitgiete onderdelen optimaliseren. Daarbij vinden we een balans tussen gewicht, cyclustijd en de gewenste kwaliteit van het kunststof product.

Onze simulaties bieden op verschillende detailniveaus een oplossing. Wilt u daar meer over weten? Bezoek dan de pagina over moldflow analyses of neem contact met ons op.

 

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag