In samenwerking met ABC Display Systems heeft BPO een modulaire beursvloer-oplossing ontwikkeld. Belangrijke thema’s bij dit project waren esthetiek, leggemak, compact transport, personaliseerbaarheid, en tot slot het integreren van een kabel-oplossing. Het eindproduct bestaat uit modulaire vloerelementen die voor meerdere beurzen gebruikt kunnen worden, terwijl configuratie en uitstraling kan worden aangepast per expositie.

De modulaire vloer is gemaakt van ABS en bestaat uit 3 elementen; (1) de basistegel, met daarin een kabeldoorvoer, (2) de klikelementen en (3) de randdelen. Met behulp van de klikelementen kunnen de basistegels, zonder tussenkomst van gereedschap, in elke gewenste configuratie met elkaar verbonden worden. Een optionele transparante afdekplaat, gemaakt van polycarbonaat, maakt het mogelijk van de beursvloer een advertentiedrager te maken. De basistegels zijn nestbaar tijdens transport, de afdekplaten kunnen om en om gestapeld worden zodat krassen tijdens transport worden voorkomen.

De sterkte van de vloertegels is door BPO gesimuleerd met behulp van eindige elementen analyses. Zo heeft BPO gesimuleerd wat er gebeurt als er een auto over de geassembleerde beursvloer rijdt. Daarnaast heeft BPO met behulp van spuitgietsimulaties het risico op kromtrekken tijdens productie geminimaliseerd. Door het ontwerp te optimaliseren voor productie, zijn de tegels in één keer keurig recht uit de matrijs gekomen.

BPO heeft met ABC Display Systems het gehele ontwerpproces doorlopen, vanaf de ideegeneratie tot de validatie van de eerste productseries. Tijdens de ontwikkeling zijn meerdere malen 3D prints gemaakt van (deel) principes, om snel inzicht te krijgen in de werking van onder meer het kliksysteem en de kabeldoorvoer. Mede dankzij de in-house prototypes is de totale ontwikkeling, van initieel idee tot eerste productserie, zeer snel gerealiseerd.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag