De Lite-shock, Neopulse en Lock ‘n’ Roll (onder het merk American Tourister) beslaan het gehele kofferassortiment aan de hardside van de koffergigant Samsonite. BPO leverde een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van deze kofferrange.

Neopulse is een nieuwe koffer in het polycarbonaat segment. De gevacuümvormde schalen hebben een extreem hoekige vorm, wat zorgt voor een groot volume en een moderne vormgeving. De deukgevoeligheid van de scherpe hoek bij impact is door BPO gesimuleerd en geoptimaliseerd.

Lite-shock is gemaakt van Curv, een zelfversterkt polypropyleen composiet, en is de lichtste Samsonite koffer ooit gemaakt. De 75 cm uitvoering weegt slechts 2.5 kg, wat 300 gram minder is dan zijn zeer succesvolle voorganger Cosmolite, terwijl aan dezelfde zware kwaliteitseisen wordt voldaan. Het ronde, organische ontwerp heeft een schokabsorberend effect. BPO heeft Samsonite Group bij de vormgeving van de nieuwe koffer geassisteerd door uit een aantal alternatieven de optimale vormgeving voor impactgedrag te selecteren met behulp van complexe eindige elementen simulaties.

Lock ‘n’ Roll is de nieuwste American Tourister koffer die bestaat uit twee gespuitgiete polypropyleen schalen met een driepuntssluiting. De verhouding tussen de hoogte van de boven- en onderschaal is extremer dan gebruikelijk bij koffers in dit segment. Hierdoor kan de koffer eenvoudiger worden ingepakt, maar worden ook hogere eisen gesteld aan de sterkte en stijfheid van beide schalen. Een belangrijk uitgangspunt van de conceptfase was het construeren van een oplossing die ervoor zorgt dat de schalen bij een val niet te veel vervormen of falen door te hoge spanningen. In de onderschaal bevindt zich een geïntegreerde koker die deel uitmaakt van het telescoopprincipe van de trekstang. Deze manier van construeren vergt het maximale van zowel de belastbaarheid van de koffer als de constructie van de spuitgietmatrijs. Gedurende zowel de conceptfase als de engineeringfase heeft BPO de R&D afdeling van de Samsonite Group ondersteund met simulaties van verschillende valoriëntaties en belasting van componenten zoals handgreep, sloten, wielen en eerder genoemde trekstang.

Zo blijft Samsonite Group grenzen verleggen. Een integrale aanpak in combinatie met de kennis, ervaring en simulatiemogelijkheden van BPO maken de ontwikkeling van innovatieve, steeds lichtere koffers mogelijk.

Lite-shock en Lock ‘n’ Roll zijn beiden beloond met een Red Dot Design Award.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Regenton van gerecycled materiaal

KlantElho
ProductGreen Basics Regenton Plus