WALTHER Faltsysteme GmbH ontwikkelt en produceert opvouwbare kratten voor meervoudig gebruik. De onderneming staat bekend als meest ervaren specialist in het vervaardigen van vouwbare kunststof kratten voor de huidige markt. Bij WALTHER zijn alle productiestappen, van constructie en technische tekeningen tot aan serieproductie, onder één dak aanwezig. Spuitgietmachines met sluitkrachten tot 1300 ton maken het mogelijk om alles te maken van kleine containers, hoogwaardige stabiele kratten tot aan kunststof pallets voor de meest uitdagende transportuitdagingen.

Voor een nieuwe serie opvouwbare kratten heeft WALTHER BPO gevraagd om een nieuw concept te ontwikkelen. Dit concept combineert een nieuwe vormgeving met robuustheid en comfortabel open uitklappen van de krat. Belangrijke aspecten ten behoeve van de stijfheid van de opvouwbare krat zijn de scharnieren, handgrepen en algehele constructie. Verder zijn detailoplossingen voor bewegingsgeleiding en fixatie erg bepalend voor de kwaliteit van de krat.

BPO heeft eerst de huidige oplossingen van bestaande kratten geanalyseerd. De geobserveerde werkingsprincipes zijn beoordeeld en gebruikt om zowel geoptimaliseerde versies van bewezen principes als volledig nieuwe oplossingen te genereren. Alle ideeën zijn geclusterd in een een morfologische kaart. Dit leverde meerdere concepten op. Deze concepten zijn in overleg met WALTHER verfijnd en uiteindelijk opgeleverd als 3D CAD data. Vanaf dit punt heeft WALTHER het product verder gedetailleerd, gebaseerd op de inbreng van BPO.

De scharnieren zijn zo geconstrueerd dat een stalen as overbodig is en geautomatiseerde assemblage mogelijk is. De krat verkrijgt zijn sterkte en stijfheid onder andere uit de vorm van de profielen in de hoeken en uit de gat-nok verbinding tussen verschillende onderdelen in uitgevouwen stand. De proporties en constructie van de grepen is zodanig dat deze comfortabel vastpakken en dat klemzittende vingers vermeden worden.

Het uiteindelijke ontwerp is recentelijk op de markt gekomen. Het is robuust én lichtgewicht; de 40 liter geperforeerde versie weegt circa 1400 gram. De buitenafmetingen zijn 530 x 350 x 280 mm en een gevouwen krat heeft slechts een hoogte van 50 mm; Hierdoor passen er 224 gestapelde lege kratten op een pallet. Alle onderdelen zijn gemaakt van polypropyleen en zijn geproduceerd en automatisch geassembleerd vanuit één matrijs. Voor meer informatie zie www.boxline.com.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

UN-gecertificeerd vat

KlantCurTec
ProductRechthoekig vat met schuifdeksel