Quooker ontwikkelt, produceert en verkoopt kokendwaterkranen en aanverwante producten. BPO heeft Quooker geholpen bij de ontwikkeling van de Scale Control. De Scale Control reduceert de waterhardheid om zo kalkophoping in Quooker-systemen tegen te gaan en verbetert de smaak van het water in regio’s waar de waterhardheid hoog is.

De Scale Control bestaat uit een roestvaststalen fles waarin harskorrels zitten die er voor zorgen dat de hardheid van het water dat door de fles stroomt gereduceerd wordt. Om het water efficiënt door de harskorrels te laten lopen bevat de fles een binnenwerk dat het water naar de bodem brengt en daar verdeelt. De fles wordt afgesloten met een dop die door middel van een schroefverbinding met de fles wordt verbonden. Deze verbinding is robuust en meerdere keren vast- en los te maken, waardoor het product geleegd en opnieuw gevuld kan worden.

Conceptontwikkeling

BPO is vanaf het begin in het project betrokken om binnen de door Quooker gestelde eisen en wensen verschillende oplossingen voor te stellen. Daaruit zijn in een iteratief proces met brainstorms en een intensieve samenwerking met Quooker uiteindelijk drie concepten ontwikkeld. Tijdens deze conceptontwikkeling is onder andere gekeken naar verschillende basisconfiguraties voor het product, manieren om de fles af te dichten en technieken om de bestaande koppeling backwards compatible aan te kunnen sluiten. Daarnaast is onderzocht wat optimale afmetingen zijn voor het product zodat het gewenste volume bereikt wordt, het goed in een gootsteenkast past met ruimte voor (ont)koppelen en stabiel kan staan.

Uiteindelijk is er een keuze gemaakt uit drie principieel verschillende richtingen. Het gekozen concept is vervolgens verder uitgewerkt door het verfijnen van de hoofdafmetingen, het vastleggen van technische details zoals de exacte schroefdraad en afdichtingen tussen de verschillende onderdelen. Ook zijn er FEM-analyses gedaan om de verbindingen onder druk te valideren en de benodigde krachten voor het openen van de dop en koppeling te kwantificeren. Het conceptontwerp heeft principieel korte tolerantieketens waardoor het mogelijk werd een betrouwbaar, lekvrij product te realiseren.

Duurzaamheid

Wanneer de inhoud van de Scale Control verzadigd is, wordt de fles als geheel omgewisseld. De gebruikte fles wordt teruggestuurd naar Quooker. Het ontwerp van het product is dusdanig uitgevoerd dat het gemakkelijk te openen, legen, reinigen en hervullen is. Dit maakt het mogelijk de harskorrels opnieuw te gebruiken en voorkomt dat er bij iedere cyclus materialen worden afgedankt.

De Scale Control is inmiddels in verschillende landen succesvol geïntroduceerd. Meer informatie is te vinden op https://www.quooker.be/nlbe/229-accessories/scale-control-r-51-191-00-2.html

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Wasmiddelflessen

KlantHenkel