Vóór er een kostbare spuitgietmatrijs werd aangeschaft, wilde 3brothers graag zeker weten of de emmer goed zou functioneren bij dagelijks gebruik. De FEM-analyses van BPO hebben geholpen om daar inzicht in te krijgen. Ook heeft BPO, in overleg met de klant, advies gegeven over welke belastingen realistisch zijn.

De 3brothers emmer zal onder andere veelvuldig gebruikt worden bij het schoonmaken en dus gevuld worden met warm water. Wanneer de emmer vervolgens wordt gedragen mag deze niet te veel vervormen en mag de hendel niet loskomen. Het kan voorkomen dat de gebruiker tijdens het schoonmaken per ongeluk met de knie tegen een volle emmer water stoot. Ook dan mag de emmer niet blijvend vervormen en moet de hendel in het scharnierpunt gefixeerd blijven.

In de simulaties is gerekend met een materiaaltemperatuur die oploopt tot 60°C voor de emmer en 23°C voor het handvat. Ook zijn verschillende materialen gesimuleerd om te bepalen welk type PP geschikt zou zijn.

FEM-simulaties van de emmer

Om het gedrag van de materialen goed te benaderen in de simulaties gebruikt BPO een zelf ontwikkelde materialendatabase. Hierin bepalen het type materiaal, de temperatuur en de duur van de belasting de materiaaldata waarmee wordt gerekend. Deze data worden aangepast aan de gebruikte materialen waarvan de datasheets zijn aangeleverd door de opdrachtgever.

De simulatieresultaten, zoals de verplaatsingen tijdens het dragen en kritische gebieden bij een zijwaartse impact, zijn geanalyseerd. Op basis hiervan is onder andere aanbevolen om de dimensies van de hendelverbinding aan te passen.

Vervolgens is er een aantal emmers geproduceerd om te kunnen testen. Deze fysieke producten zijn bij een door BPO aanbevolen instituut getest op dezelfde manier als in de FEM simulaties. Ook zijn er twee vergelijkbare bestaande emmers getest om het nieuwe product goed te kunnen vergelijken. Uit deze vergelijkingstest kwam de nieuwe emmer als beste naar voren.

Inmiddels bevindt de 3brothers emmer zich op de markt en kan deze aangeschaft worden bij een bekende retailer. Het bedrijf 3brothers creëert met hun jarenlange kennis op het gebied van kunststofproductie betrouwbare en betaalbare producten. De focus ligt hierbij op huishoudelijke producten, die bestaan uit 100% gerecycled kunststof en ook weer recyclebaar zijn. Dit maakt een groot deel van hun portfolio circulair geproduceerd.

 

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag