Impactsimulatie bloemenfust

Een groot deel van de projecten die we bij BPO uitvoeren, is bestemd voor de logistieke sector. Kenmerkend voor logistieke producten is dat ze in grote hoeveelheden worden geproduceerd, het gebruik ervan is intensief en ze moeten zo licht mogelijk zijn voor transport.

Voor het bloemenfust dat we voor Royal FloraHolland hebben ontworpen, hebben we verschillende gebruiksscenario’s geanalyseerd. Zo hebben we gesimuleerd wat er gebeurt met verschillende stapelbelastingen bij hoge temperaturen gedurende een lange periode. Het bloemenfust is in onze simulaties ook van verschillende hoogtes gevallen om het gedrag van het product te voorspellen.

Aan de hand van de resultaten van onze analyses is de geometrie geoptimaliseerd. Zoals te zien is in de video, is de container nu bestand tegen een flinke val. Verder is er in het nieuwe ontwerp rekening gehouden met praktische eisen zoals kaarthouders en grepen zonder scherpe randen.

Het bloemenfust wordt gedurende de hele cyclus intensief gebruikt. Van kweker, via bloemenveiling tot bloemenkraampjes en supermarkten. Hoewel soms grof gebruikt, overleeft de bloembak meerdere cycli en draagt ​​daarmee bij aan een duurzame cyclus.

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag