FEM-simulatieworkshop voor studenten van de TU Delft

Afgelopen woensdag organiseerden we voor het tweede jaar op rij een FEM-simulatieworkshop voor studenten van de TU Delft | Mastertrack IPD Industrieel Ontwerpen. De studenten konden deze workshop kiezen als onderdeel van de opleiding, in samenwerking met Futury – IPD. Na een korte introductie van onze diensten en expertise, daagden we de aanwezigen uit om zelf een FEM-simulatie op te zetten! Ze begonnen met het tekenen van een FBD en het opzetten van een simulatie voor een specifiek belastinggeval. Tussendoor presenteerden de studenten hun resultaten om van elkaar te leren en feedback te krijgen. Het laatste deel van de workshop ging over het optimaliseren van de simulaties en het iteratief verbeteren van hun product.

De lstudenten waren gemotiveerd en deden het erg goed! Ze konden uiteindelijk, met de hulp van onze collega’s, eenvoudige simulaties maken. Na afloop kregen we positieve feedback van de studenten, onder meer dat ze het leuk vonden om met een technische aanpak een fysiek product te kunnen verbeteren en daarbij alle (spuitgiet)eisen in het achterhoofd te houden.

De workshop werd afgesloten met een drankje en hapje buiten het kantoor, terwijl we genoten van het mooie weer. Bij BPO behouden we graag de verbinding met studenten, hopelijk kunnen we dit volgend jaar weer organiseren!

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag