BPO heeft zijn simulatiemogelijkheden uitgebreid met Digimat

BPO heeft zijn simulatiemogelijkheden uitgebreid met Digimat. Digimat is software waarmee simulaties kunnen worden uitgevoerd waarbij ook de oriëntatie van glasvezels wordt meegenomen in de berekeningen. Dit betekent dat de simulaties nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd voor glasvezelversterkte kunststof onderdelen. De oriëntatie van glasvezels kan een grote invloed hebben op de sterkte en stijfheid en deze wordt bepaald door de stroomrichting van het materiaal wanneer het in de matrijs wordt gespoten.

Effect van de injectielocatie op de vezeloriëntatie in een trekproefmonster

De nieuwe software is van toegevoegde waarde bij projecten waarin spuitgietonderdelen van glasvezelversterkte kunststoffen worden ontwikkeld of geoptimaliseerd. De verbeterde nauwkeurigheid maakt het ook mogelijk om problemen met bestaande onderdelen, die veroorzaakt kunnen worden door vezeloriëntatie, te analyseren en op te lossen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw project? Neem contact met ons op!

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag