Workshop IPD masterstudenten Industrieel Ontwerpen

Afgelopen woensdag was er een FEM-simulatie workshop voor studenten van de TU Industrieel Ontwerpen masteropleiding IPD. Na een korte introductie van onze diensten en expertise daagden we de aanwezigen uit om zelf een FEM-simulatie op te zetten! Er moesten verschillende belastinggevallen van een product worden gesimuleerd en de studenten presenteerden achteraf hun resultaten om van elkaar te leren en feedback te krijgen. Ze werden aangemoedigd om optimalisaties te bedenken om hun product iteratief te verbeteren.

De leerlingen hebben het uitstekend gedaan! Ze begonnen enthousiast aan de simulaties en konden met hulp van onze collega’s uiteindelijk simpele simulaties maken. Eén student concludeerde na afloop: ‘Je had een hele lap tekst kunnen schrijven om uit te leggen wat FEM inhoudt, maar ik denk niet dat ik het echt had begrepen als ik deze workshop niet had gevolgd.’

De workshop werd afgesloten met drankjes en hapjes buiten het kantoor, terwijl de zon onderging. We zijn absoluut blij met hoe de workshop is verlopen en misschien organiseren we er in de toekomst meer!

 

 

BPO, we know how

Heeft u een technische uitdaging?

BPO ontwikkelt uw idee tot een functioneel en maakbaar product. We analyseren uw uitdaging en ontwikkelen efficiënte en kundige oplossingen, op totaal- en detailniveau. We bieden u een volledig ontwerptraject of ondersteunen uw eigen productontwikkeling met onze kennis, ervaring en technische hulpmiddelen, zoals simulaties.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag