De Engenero koffer is de nieuwste innovatie van Samsonite en een resultaat van een voortdurende samenwerking tussen de ontwikkelafdeling van het bekendste koffermerk en de ingenieurs van BPO.

Samsonite is marktleider in de bagagesector en bekend van eerdere innovaties zoals de Cosmolite koffer waarin de schalen gemaakt zijn van composiet op basis van polypropyleen (Curv) en de S’Cure, de lichtste gespuitgiete polypropyleen koffer die ook in samenwerking met BPO ontwikkeld werd.

De nieuwste koffer bestaat uit twee aan elkaar geritste polycarbonaat schalen die vervaardigd worden door middel van thermovormen. De koffer is de lichtste in zijn klasse: de grootste versie is 75 centimeter hoog en weegt slechts 3,2 kg. Ondanks dit lage gewicht voldoet de koffer aan de hoge eisen die Samsonite stelt aan impactbestendigheid en andere zware belastingen.

Door middel van eindige elementen analyses heeft BPO vanaf het begin de ontwikkeling ondersteund. In ieder stadium is de prestatie van de koffer in kaart gebracht voor verschillende valoriëntaties, zowel op de bovenhoek als op de wielen aan de onderzijde. Daarnaast is een cyclische, dynamische trekkracht op de handgrepen gesimuleerd. Op basis van de resultaten van de simulaties van BPO is in overleg de volgende stap in het project bepaald.

In de Engenero wordt de vormgeving gedreven door impactbestendigheid, waarbij de esthetiek echter nooit uit het oog is verloren.

Kijk voor meer informatie op www.samsonite.com.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Palletbox uit één stuk

KlantCraemer GmbH