Bestaat de meest efficënte vorm van een windmolen uit drie wieken? Dit is de vraag die Richard Ruijtenbeek van “De Archimedes” al lang bezig houdt. De windmolen van De Archimedes heeft een totaal andere vorm.

Het ontwerp van “De Archimedes” windmolen

De windmolen is gebaseerd op een wiskundige vorm die de Griekse wetenschapper en wiskundige Archimedes in de derde eeuw v.Chr. bedacht. Het idee is dat deze vorm meer driedimensionaal is, waardoor meer windenergie in electriciteit wordt omgezet.

Resultaten van CFD-simulaties van windsnelheid en druk.

Met behulp van CFD (computational fluid dynamics) simulaties heeft BPO deze molen geanalyseerd. De luchtstromingen zijn in kaart gebracht en het theoretisch op te brengen vermogen, is geanalyseerd. Gekeken is naar diverse vormen, windsnelheden en diameters van de molen. Hieruit blijkt dat deze molen inderdaad een zeer goed theoretisch rendement heeft. Ook in windtunnel testen heeft deze molen inmiddels al goede resultaten behaald.

Windenergie vormt een belangrijke bron als het gaat om het opwekken van duurzame energie. Dit ontwerp lijkt bij uitstek geschikt voor kleinere molens die bijvoorbeeld in de stad toegepast kunnen worden.

Voor meer informatie zie: www.dearchimedes.nl.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

Easy Aero dakventilator

KlantImbema Rhiwa
ProductDakventilator