Voor LINPAC Materials Handling in Bad Salzuflen (D) heeft BPO een broodkrat ontwikkeld, waarbij alle aspecten van het productontwikkelingsproces aan bod zijn gekomen.

Met als uitgangspunt de functionele eisen van de klant heeft BPO de ideeën met behulp van schetsen en CAD-modellen vastgelegd. Daarnaast moest de compatibiliteit van het krat met de in de markt aanwezige “collega-producten” gewaarborgd zijn: onderlinge stapelbaarheid en afmetingen moesten hierop worden afgestemd. Aangezien het krat door middel van spuitgieten wordt vervaardigd, is tijdens het ontwikkeltraject voortdurend gelet op het construeren naar een zo kort mogelijke cyclustijd. De verschijnselen die het spuitgietproces kenmerken, zoals het kromtrekken door ongelijkmatige krimp, zijn ondervangen door subtiele wanddikteverschillen en dubbel gekromde vlakken in de geometrie aan te brengen. Daarbij is de matrijsconstructie nimmer uit het oog verloren.

Het krat moet door zijn toepassing aan strenge eisen voldoen wat betreft doorbuiging en stapellast. Een uitgangspunt bij deze ontwikkeling was: het minimaliseren van materiaal en productiekosten. Door de in dit marktsegment unieke constructie met hoekkolommen, zoals die in bierkratten wordt toegepast, presteert het krat even goed als zwaardere kratten in zijn soort.

Het Panetto broodkrat heeft een 5% groter binnenvolume dan zijn voorganger met een materiaalbesparing van meer dan 20%! Bovendien is het voorzien van ergonomische, comfortabele grepen. De bodemconstructie zorgt voor de nodige stabiliteit, waarbij ook de esthetiek niet uit het oog verloren is. Aan alle vier de zijden van het krat zijn bedrukkingvlakken aanwezig, waarbij een IML (In Mold Label) mogelijk is.

Panetto is een voorbeeld van een product waarbij BPO alle aanwezige kennis heeft aangewend: vorm en functie zijn in een integraal ontwikkeltraject, met sterkte en stijfheidanalyses, spuitgietsimulaties en CAD tot stand gekomen.

Het uiteindelijke ontwerp is recentelijk op de markt gekomen. Het is robuust én lichtgewicht; de 40 liter geperforeerde versie weegt circa 1400 gram. De buitenafmetingen zijn 530 x 350 x 280 mm en een gevouwen krat heeft slechts een hoogte van 50 mm; Hierdoor passen er 224 gestapelde lege kratten op een pallet. Alle onderdelen zijn gemaakt van polypropyleen en zijn geproduceerd en automatisch geassembleerd vanuit één matrijs.

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten

DYKA - Herontwerp voor recycling

KlantDyka
ProductInfiltratiekrat