De Ahrend 380 is een tijdloos eigentijds ontwerp van een stoel geheel uit recyclebare kunststof; het resultaat van de samenwerking tussen designer Ineke Hans en Ahrend. De Ahrend 380 is licht, stapelbaar en comfortabel. De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp: weinig onderdelen, een relatief eenvoudig productieproces, recyclebare materialen.

De stoel bestaat uit een rugleuning en een onderstel/zitting. Het onderstel is leverbaar in een aantal kleuren, waarbij de hoogglans rugleuning altijd wit is. Deze rugleuning is gemaakt van Xenoy met toegevoegd gerecycled PET en heeft een bepaalde mate van flexibiliteit waardoor deze zeer comfortabel is. De stoel is leverbaar met en zonder armleggers. Beide versies kunnen door elkaar gestapeld worden.

Aan de hand van houten modellen en uitgebreide schetstekeningen van Ineke Hans heeft BPO de stoel tot een productieklaar product uitgeëngineerd. Daartoe werden aan de hand van de ontwerp- en maattekeningen van de ontwerpster de verschillende onderdelen in 3D CAD opgebouwd, waarbij al in een vroeg stadium rekening gehouden is met de productietechniek (spuitgieten).

In een uitgebreid analysetraject is de stoel vervolgens zodanig geoptimaliseerd dat deze voldoet aan de strenge normen en eisen die Ahrend aan haar producten stelt. Zo zijn de stoelpoten door hun relatief schuine hoek een flinke uitdaging voor de benodigde stijfheid. De rugleuning is met behulp van FEM-berekeningen zodanig geoptimaliseerd dat deze voldoende sterkte heeft, maar toch in het bovenste deel zoveel flexibiliteit heeft dat de stoel heel comfortabel zit.

Ontwerper Ineke Hans en Ahrend zijn samen bekroond met de Design Factory Prize. De Ahrend 380 stoel werd door de jury op basis van het materiaalgebruik, de bijzondere vormgeving, de duurzaamheid en het goede kleurgebruik als meest succesvolle samenwerking tussen ontwerper en industrie beoordeeld. Een samenwerking die door de engineering en optimalisatie van BPO is gefaciliteerd.

Tevens is de stoel bekroond met een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO).

Wat je ook nodig hebt, we zijn hier om te helpen

Heeft u een vraag?

Stel een vraag
Soortgelijke projecten
Nieuwste gespuitgiete koffer voor Samsonite Group

Samsonite Magnum koffer

KlantSamsonite Group